У США успішно закінчилися випробування мотоцикла, що літає Русская версия

У США успішно закінчилися випробування мотоцикла, що літає

У США пройшли успішні випробування нового мотоцикла, що літає, так званого ховербайка (hoverbike), розробленого каліфорнійською компанією Aerofex.

Пілотований апарат, що неначе зійшов зі сторінок науково-фантастичних книг або з легендарної кіноепопеї Джорджа Лукаса "Зоряні війни" (Star Wars), у ході випробувань в пустелі Мохаве розвинув горизонтальну швидкість близько 48 кілометрів на годину і піднявся на висоту 4,6 метра. Повні можливості ховербайка кращі.

Замість коліс в апарату – гвинти, що несуть, а управління здійснюється за допомогою двох планок на рівні колін (пілот торкається їх внутрішніми частинами ніг) – за рахунок природного натискання на них у момент відхилення тіла людини. Зміну положення важелів управління призводить до відхилення гвинтів.

Управління літальним апаратом не вимагає спеціальних курсів підготовки, оскільки здійснюється практично інтуїтивно – пілот балансує на ховербайку точно так само, як і у звичайному житті, постійно та інстинктивно вирівнюючи положення власного тіла і машини.

Винахід також оснащений бортовим комп’ютером, який "відстежує кути нахилу, повороту і крену, контролюючи траєкторію руху і стійкість байка, що літає, у просторі", додає аерокосмічний інженер і засновник компанії "Аерофекс" Марк де Рош (Mark De Roche).

Зараз аеромотоциклом управляє людина. Проте найближчим часом компанія планує зайнятися розробкою на основі існуючих прототипів безпілотної версії літального апарату. Про створення комерційних продуктів мови поки що немає.

За матеріалом Вести.ru.
Новини за темою:
  • Криза підвищила успішність російських студентів
  • Захоплення соціальними мережами впливає на успішність
  • Вчені: жувальна гумка може поліпшити успішність
  • Вчені радять старшокласникам освоїти декілька технік релаксації для успішної здачі іспитів
  • Експерти: Музика підвищує успішність у школі
 23.08.2012 11:51
 

Если нужна аккумуляторная батарея для мотоцикла дешево звоните в АвтоАКБ

www.autoakb.ru

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №3545

Випадковий прикол
Інші приколи