Археологи виявили у Франції найдавніший еротичний малюнок Русская версия

Археологи виявили в одній з печер на півдні Франції наскальні малюнки, чий вік оцінюється в 37 тисяч років, що дозволяє віднести їх до найдавніших зображень такого роду в Європі, йдеться в статті, опублікованій в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.

Керівник групи археологів Рендалл Уайт (Randall White) з університету Нью-Йорка (США) і його колеги проводили розкопки в печері Кастане, де збереглися рештки людини, знаряддя праці і пам’ятники культури людей, так званої, ориньякської культури, представники якої були ймовірно першими Homo sapiens на території Європи.

На стелі в печері учені виявили сліди червоної фарби і безліч малюнків, висічених на її поверхні за допомогою примітивних інструментів. Видно, весь кольоровий живопис був знищений при обвалі печери, проте значна частина древніх гравюр збереглася в непоганому стані.

Як стверджують учені, древній художник спочатку обробляв стелю, щоб згладити всі нерівності. На самій картині древній європеєць зобразив чотириногого звіра, жіночі статеві органи і поглиблення, схожі за формою на цифру вісім або знак нескінченності.

Судячи з форми і структури поглиблень, художник наносив зображення за допомогою молота і різця. За словами дослідників, він відколював невеликі фрагменти каменя до тих пір, поки не досягав необхідної глибини штриха в кожній точці свого малюнка.

Завершивши розкопки, Уайт і його колеги спробували визначити вік малюнків за часом залягання порід, на які впала стеля печери. За їх розрахунками, цей пам’ятник мистецтва був завершений приблизно 37 тисяч років тому. Для порівняння, найдавніший на сьогоднішній день наскальний живопис в печері Шове був намальований 30-33 тисячі років тому.

За матеріалом РИА "Новости".
Новини за темою:
  • Вчені виявили свідчення щодо перших людей, які колонізували Північну Америку
  • Учені вперше виявили сліди бактерій в арктичному снігу
  • Науковці виявили акулу віком понад 500 років
  • У Франції масово страйкують учителі та викладачі
  • У Франції підліток підпалив себе в школі
 16.05.2012 09:32
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Овен (21.03 - 20.04) Овен (21.03 - 20.04)

Сегодня Овны почувствуют большой запас энергии, а еще у них будет решимость достичь своих целей. Будьте готовы к активным действиям и не бойтесь принимать решения. Ваша настойчивость и уверенность... далі

Інші гороскопи