Північна Корея має намір у квітні запустити в космос новий супутник Русская версия

Північна Корея має намір у квітні запустити в космос новий супутник
Північна Корея оголосила в п’ятницю про плани запуску і виведення на орбіту нового штучного супутника за допомогою власних ракетних технологій, присвятивши цю подію до 100-річчя з дня народження першого керівника країни Кім Ір Сена.

Як заявив по каналах Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК) представник Комітету аерокосмічних технологій КНДР, запуск відбудеться з 12 по 16 квітня в південному напрямі з ракетного полігону в повіті Чхольсан провінції Пхенан-Пукто. Супутник називатиметься "Кванменсон-3" ("Яскрава зірка"), а виведе його на орбіту ракета "Инха-3" ("Чумацький шлях").

"Траєкторія запуску безпечно обрана так, щоб уламки ракети не зашкодили сусіднім державам", - завіряє Пхеньян.

Як наголошується в заяві, розробка супутника і ракети велася відповідно до курсу республіки на мирне використання і освоєння космосу на основі накопиченого досвіду.

Востаннє Північна Корея здійснила запуск супутника 5 квітня 2009 року, святкуючи успіх, хоча світова космічна спільнота визнала його виведення на орбіту таким, що не відбувся. Більш того, оскільки багатоступінчаста ракета "Инха-2" могла потенційно бути використана з військовою метою і бути оснащена ядерною боєголовкою, "космічний експеримент" КНДР викликав з боку міжнародного співтовариства протест і спричинив санкції проти цієї країни.

Цього разу Пхеньян завіряє, що слідуватиме всім міжнародним нормам і забезпечить транспарентність своєї програми.

"Ми повною мірою виконуватимемо відповідні міжнародні вимоги і процедури у зв’язку із запуском мирного науково-технічного супутника, забезпечимо в максимальній мірі прозорість і вноситимемо вклад до співпраці по зміцненню міжнародної довіри в галузі наукового вивчення космосу і розвитку супутникових технологій", - йдеться в заяві представника космічного органу Північної Кореї.

За матеріалом РИА "Новости".
Новини за темою:
  • 14 квітня планета Марс наблизиться на мінімальну відстань від Землі
  • 15 квітня в США Google Glass зможуть придбати всі бажаючі
  • 18-20 квітня у Тайпеї відбудеться шоста конференція IREG-6 щодо академічних рейтингів
  • NASA запустить космічний телескоп, який розгадає загадку Сонця
  • NASA запустить наступний марсохід у 2020 році
 16.03.2012 10:35
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Анекдот

Так, представьте, что у вас сломался компьютер. Что вы будете делать?
Нет, телевизор тоже сломался. Ну, бывает такое в жизни. Что тогда?
Ну, допустим ни жены, ни подруги у вас нет. И подцепить не получается.
Нет, и денег на это нет. Что тогда?
Нет, на пиво и водку денег тоже нет. И друзья все заняты.
Приёмник тоже сломался. Что теперь?
О!!! Вот вы наконец поняли... далі
Інші анекдоти