У Канаді впав 100-кілограмовий метеорит Русская версия

Увечері 22 лютого астроном-любитель з Канади зняв на камеру падіння величезного метеорита. 100-кілограмовий метеорит при ударі об землю найшвидше розколовся. Ведуться пошуки небесного гостя.

Метеор освітив нічне небо західної провінції Саскачеван (Канада) і небо у східній частині провінції Альберта у вівторок увечері. А впав він, ймовірно, в районі містечка Північний Баттлфорд.

Ті, хто бачив метеорит при проходженні через атмосферу Землі близько 9:45 вечора описав його як яскраві смуги та яскраві спалахи світла на небі.

Майк Айсен закінчував свою робочу зміну, коли побачив спалах світла в небі. "Я подивився у небо, і воно було освітлене. Я ніколи не бачив нічого подібного раніше, це було як спалах від зварювання", - говорить він.

Метеор осяяв небо на багато кілометрів довкола, за свідоцтвами очевидців.

"Я стою, дивлюся на схід і бачу велика вогненна куля з’являється у небі. Це була свого роду помаранчево-жовта куля, а потім вона стала зелено-червоною з яскравим хвостом ззаду", - говорить очевидець Шейн Тейлор.

Алан Хільдебранд, професор кафедри наук про Землю при Університеті Калгарі (Канада), підтвердив спалах і говорить, що це був метеор.

Хільдебранд говорить, що шматок астероїда розпався при ударі об поверхню Землі і мав вагу приблизно близько 100 кілограмів.

За матеріалом Biz.liga.net.
Новини за темою:
  • У Канаді студента відрахували за знайдені уразливості на сайті ВНЗ
  • Метеорит долетів до Чебаркуль за 1,2 млн років
  • У Перу в ущелину впав автобус зі школярами молодших класів
  • Близько 20% японських школярів впали в залежність від мобільних телефонів
  • ЗМІ: Рівень знань випускників у США впав до рекордно низького
 23.02.2012 15:58
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Дева (24.08 - 23.09) Дева (24.08 - 23.09)

Сегодня Девы будут ощущать потребность в порядке и структурированности, так как день идеален для приведения в порядок своих мыслей и чувств. Напишите план достижения целей или создайте карту желаний... далі

Інші гороскопи