10 листопада у Луганську відбувся шаховий турнір із зав’язаними очима Русская версия

10 листопада 2011 року у Луганськом державному інституті культури й мистецтв (ЛДІКМ) відбувся шаховий турнір між студентами і майстром Міжнародної шахової федерації (FIDE) В’ячеславом Малим, повідомляє прес-служба ВНЗ. Досвідчений шахіст, у якого були зав’язані очі, грав одночасно з вісьма студентами, утримуючи всі комбінації ходів винятково у своїй пам’яті.

У турнірі взяли участь студенти 1-4 курсів різних спеціальностей, які попередньо подали заявки на участь.

Гра проходила в такий спосіб: майстер ФІДЕ В’ячеслав Малий із зав’язаними очами сидів на стільці, йому допомагав секундант Сергій Бугаевский, що і пересував шахові фігури, дотримуючись вказівок майстра.

В’ячеслав, граючи білими, першим зробив хід на всіх дошках, всі інші гравці грали чорними. Далі секундант підходив до першої дошки, гравець відповідав, відразу відповідний хід робив і В’ячеслав. Після цього секундант переходив до наступної дошки, у цей час гравець за першою дошкою обмірковував хід, до того часу, поки до нього знову не підходив секундант.

У всіх восьми партіях переможцем вийшов В’ячеслав Малий, однак студенти поступилися не відразу - гра тривала дві години. Останнім переможеним став студент 4-го курсу Микола Дюкарєв (спеціальність "Кіно-, телемистецтво"). Серед учасників турніру була одна дівчина - четвертокурсниця Юлія Турко (спеціальність "Менеджмент шоу-бізнесу"), іноземець - студент другого курсу Тадж Онуваже з Нігерії (спеціальність "Менеджмент шоу-бізнесу") і 12-річний хлопчик Валерій Пилипенко, син викладачки інституту. Валерій протримався до середини турніру, Тадж виявився третім з кінця. За ходом гри спостерігав ректор ЛДІКМ Валерій Філіппов, що оцінював ходи учасників. Студенти, які не зважилися подати заявку на участь у турнірі, уболівали за гравців, намагалися їм допомагати, а коли турнір закінчився, виявили бажання поборотися з В’ячеславом. На їхнє прохання він провів ще один турнір, уже з відкритими очима.

Незважаючи на те, що студенти ЛДІКМ навчаються на спеціальностях культурної спрямованості, багатьох з них зацікавив шаховий спорт і надійшли пропозиції влаштовувати такі турніри частіше.

За матеріалом Освітній портал.
Новини за темою:
  • Завершився інтелектуальний турнір «Ігри розуму - 2024»
  • Відбувся воркшоп із безпеки дітей (Child Safeguarding Workshop 2024)
  • Голова Шевченківського комітету назвав найважливіші культурні події 2023 року
  • Всеукраїнський вебінар від The LEGO Foundation для закладів дошкільної освіти відбудеться 16 листопада
  • 13 листопада відбудеться конференція Veloforum 2023 "Велосипедом до школи: освіта з безпеки руху і шкільна мобільність”
 11.11.2011 14:16
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Скорпіон (24.10 - 22.11) Скорпіон (24.10 - 22.11)

Сегодня у Скорпионов будет значительный прилив энергии. Стоит использовать ее для достижения целей и преодоления препятствий, которые встречаются на пути. Будьте готовы действовать и не бояться... далі

Інші гороскопи