Японія хоче переймати досвід України в освітній сфері Русская версия

17 жовтня 2011 року відбулася зустріч Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника з Першим заступником Міністра освіти, культури, спорту і технологій Японії пані Юко Морі.

Дмитро Табачник наголосив на важливості двосторонніх відносин між Україною та Японією, які протягом багатьох років розвиваються динамічно і є важливим елементом співпраці. Міністр освіти України також висловив вдячність Уряду Японії за регулярне виділення грантів для розвитку наукових установ і навчальних закладів України.

У свою чергу, пані Юко Морі подякувала керівництву України за надану підтримку та сприяння після землетрусу, цунамі та аварії на АЕС "Фукусіма-1" в Японії. Пані Юко Морі також висловила захоплення від відвідування київської біотехнологічної гімназії №177, в якій продемонстрували проведення уроків з радіаційної безпеки на тему: "Людина, природа і космос".

Дмитро Табачник повідомив, що важливим елементом в цьому напрямі є навчання школярів основам безпеки життєдіяльності в обов’язкових шкільних програмах. "За 20 років незалежності українські педагоги і вчені створили систему навчальної літератури, і питання безпеки життєдіяльності вони включили в ці підручники", - зазначив він.

Сторони обговорили питання співпраці на рівні підписання двосторонніх договорів між школами і вищими навчальними закладами України та Японії. Також домовилися розпочати проведення консультації на робочому рівні з метою підписання міжвідомчого меморандуму про наміри співпраці в освітній сфері між двома державами.

За матеріалом МОН Украины.
Новини за темою:
  • В українських школах вводять курси "Цікава екологія" та "Корисні навики"
  • У Запорізькому національному університеті відбувся другий фестиваль української пісні
  • Жінки в Україні освіченіші за чоловіків
  • Українці читають англійську Вікіпедію частіше за українську
  • Міносвіти України прогнозує держзамовлення у 2011 році до ВНЗ близько 105 тис. місць
 18.10.2011 09:16
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Анекдот

Я пью и писаю. Потом снова пью и снова писаю. Потом опять пью, пью и опять писаю... А вчера что-то сдуру наелся!!!

Інші анекдоти