Харчування впливає на психічне здоров’я підлітків Русская версия

Харчування впливає на психічне здоров’я підлітків
Підлітки, що харчуються "продуктовим сміттям", частіше мають проблеми з розумовим здоров’ям, стверджують фахівці з Університету Дікіна (Австралія). Результати дослідження опубліковані в журналі PLoS One.

У ході досліджень, розпочатих в 2005 і 2007 роках, аналізувалися дієти й психічне здоров’я 3 тис. австралійських хлопчиків і юнаків 11-18 років. Виявилося, що між якістю харчування й розумовим здоров’ям існує міцний зв’язок: чим правильніше харчувалися випробувані в 2005 році, тим краще був їхній психічний стан у 2007-му. Цей зв’язок зберігався навіть після того, як до уваги бралося розумове здоров’я учасників на початку дослідження й такі фактори як соціально-економічний статус, паління та вага.

У середньому підлітки, чиє харчування за два роки покращилося, продемонстрували також зміцнення психічного здоров’я. Ті ж, хто став харчуватися гірше, зіштовхнулися з різними розумовими проблемами. Дослідники підкреслюють: пояснити це змінами в рівні фізичної активності або вазі не можна.

Три чверті психічних хвороб починаються до 25 років, а середній вік, коли виникають депресивні розлади, - 13 років. Якщо людина один раз відчула депресію, досить велика ймовірність, що вона знову зіштовхнеться із цим станом. Учені думають, що дієта може бути важливим фактором навколишнього середовища, що впливає на психічне здоров’я в підлітковому віці, коли організм дуже швидко росте й має потребу в гарному харчуванні.

Результати роботи свідчать про те, що деяким випадкам розвитку депресії можна запобігти, контролюючи дієту тінейджерів.

Учені також проаналізували, чи має виявлений ними зв’язок зворотню залежність, тобто чи не формуються харчові звички підлітків у відповідь на симптоми погіршення психічного здоров’я. Ніяких свідчень такого положення справ знайдено не було.

За матеріалом Компьюлента.
Новини за темою:
  • 45% британських підлітків щасливіші в інтернеті, ніж у реальному світі
  • IQ дитини безпосередньо залежить від здоров’я мами
  • Американські дієтологи: солодощі не шкодять здоров’ю і фігурі
  • Батьківська мотивація впливає на академічні результати студентів
  • Британських підлітків судять за підготовку вбивств у школі
 26.09.2011 17:00
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Дева (24.08 - 23.09) Дева (24.08 - 23.09)

Сегодня Девы будут ощущать потребность в порядке и структурированности, так как день идеален для приведения в порядок своих мыслей и чувств. Напишите план достижения целей или создайте карту желаний... далі

Інші гороскопи