Сергій Квіт: Табачник називає реформою вищої освіти реформу свого міністерства Русская версия

Сергій Квіт: Табачник називає реформою вищої освіти реформу свого міністерства
Законопроект "Про вищу освіту" містить більше сотні положень про Міністерство освіти. Про це в інтерв’ю ZN.UA повідомив президент Києво-Могилянської академії (НаУКМА) Сергій Квит.

"Як з’ясувалося, законопроект "Про вищу освіту" містить більше сотні положень про міністерство: яким воно має бути, які в нього права, як до нього звертатися, яким чином воно повинне керувати й т.п. Тобто, це закон про міністерство! А реформа вищої освіти насамперед означає реформування університетів", - сказав С.Квіт.

С.Квіт уважає, що українські ВНЗ не потрапляють до світових рейтингів через відсутність автономії.

"Керівництво міністерства займається тільки тим, як підсилити "ручне управління", зробити залежними ректорів. Однак контрольованність університетів не корелюється з підвищенням якості освітніх послуг. Неавтономні українські університети не можуть вийти на такий рівень, щоб конкурувати у вільному режимі із західними та азіатськими університетами й займати місця в міжнародних рейтингах", - відзначив президент Могилянки.

"Саме на університети треба перекласти відповідальність за якість підготовки фахівців, якість наукових досліджень, але одночасно потрібно дати в руки певні інструменти, щоб ВНЗ могли розвиватися, диверсифікувати джерела надходження матеріальних ресурсів та ін. Повинна бути академічна автономія. У міністерському законопроекті академічна автономія перекреслюється повністю", - констатував С.Квіт.

За матеріалом Дзеркало тижня.
Новини за темою:
  • 22 квітня відбудеться прес-конференція "Професійні стандарти соціальної комунікації"
  • У Запоріжжі 15 квітня відбудеться круглий стіл щодо наступності професійної освіти
  • Табачник урізав держзамовлення для головної "кузні" технічних кадрів
  • Табачник: Підготовку магістрів повинні здійснювати лише обрані ВНЗ
  • Опозиція знову вимагає відставки Дмитра Табачника
 19.09.2011 12:12
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Дева (24.08 - 23.09) Дева (24.08 - 23.09)

Сегодня Девы будут ощущать потребность в порядке и структурированности, так как день идеален для приведения в порядок своих мыслей и чувств. Напишите план достижения целей или создайте карту желаний... далі

Інші гороскопи