Школярі з Індії відкрили новий астероїд Русская версия

Школярі з Індії відкрили новий астероїд
Два індійські старшокласники відкрили астероїд і тепер отримали право присвоїти ім’я цьому космічному тілу, що знаходиться в астероїдному поясі між орбітами Марса та Юпітера.

Поки що воно має реєстрове позначення 2011 QM14, але скоро, можливо, на астрономічних картах фігуруватиме під назвою "Вайбхав" або "Саранджіт" - за іменами своїх першовідкривачів - учнів делійської школи "Бал Бхараті Паблік скул". Цей навчальний заклад разом з іншими 60 школами брав участь у програмі по пошуку невідомих астероїдів, що проходила в Індії за сприяння міжнародних організацій і НАСА. Програма мала на меті збудити в учнях інтерес до астрономії й точних наук.

У ході програми юні індійці вивчали знімки, отримані за допомогою двох телескопів Інституту астрономічних досліджень США. Використовуючи спеціальне програмне забезпечення, вони аналізували зображення і шукали на них невідомі астероїди. Більше за інших пощастило Вайбхаву Сапра і Саранджіту Сінгху, які виявили астероїд на трьох фотознімках. Їх відкриття підтвердили незабаром спостереження італійської обсерваторії імені Скіапареллі, що тепер дало право "мисливцям за астероїдами" дати ім’я відкритій ними новій малій планеті.

За матеріалом ИТАР-ТАСС.
Новини за темою:
  • У США 12-річний школяр визнаний винним в убивстві матері
  • Замерзлі вчителі індійської школи зігрілися біля багаття з підручників
  • Школярі, що живуть біля сектору Газа, іспит на атестат зрілості здаватимуть на пільгових умовах
  • За поведінкою школярів можна передбачити порушення психіки в дорослому житті
  • Ізраїльські школярі повертаються до занять
 08.09.2011 09:18
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Анекдот

Америка ведет две войны - с терроризмом и с ожирением.
Особая удача - когда попадаются жирные террористы.

Інші анекдоти