Бацили середньовічної "чорної смерті" зникли, не залишивши нащадків Русская версия

Бацили середньовічної
Аналіз фрагмента ДНК середньовічної чумної палички дозволив вченим з’ясувати, що штаму цієї бактерії, яка викликала страшну епідемію чуми в 14 столітті ("чорна смерть") зараз не існує.

Група вчених під керівництвом Йоханнеса Краузе з Тюбінгенського університету (Німеччина) розшифрувала фрагменти ДНК середньовічної чумної палички - бактерії, яка викликала епідемію "чорної смерті", що уразила Європу в 14 столітті. На основі молекулярно-генетичного аналізу вчені дійшли висновку, що цей різновид бактерії зник і не залишив нащадків серед сучасних бактерій.

У 14 столітті (1346-1351рр) Європу охопила страшна епідемія чуми, яка забрала життя від 15 до 34 мільйонів життів. Епідемію викликала чумна паличка Yersinia pestis, яка потрапила до Європи з Азії. Доктор Краузе і його колеги виявили фрагменти ДНК чумної палички в 109 кістяках - рештках жертв епідемії, які померли в 1348 році і були поховані на кладовищі Іст Смітфілд на східній околиці Лондона (Велика Британія). Вчені проаналізували фрагменти цієї ДНК і порівняли їх з геномом відомих на сьогодні штамів чумної палички. У результаті вчені дійшли висновку, що чумна паличка, яка викликала епідемію "чорної смерті", на щастя, не залишила після себе нащадків, тобто фрагменти її ДНК не збігаються з нині існуючими бактеріями.

Останнім часом з’явилися багато наукових робіт, присвячених поширенню і походженню чуми. Найбільш відомі і катастрофічні пандемії чуми - це "Юстиніанська чума" (541-767), що виникла в Східній Римській імперії; "Чорна смерть" 1346-1351рр, що охопила 18 країн, в результаті якої людство скоротилося з 450 млн до 350 млн осіб. Третя пандемія розпочалася в 1894 році в Китаї, звідки на кораблях чума проникла до Індії, Європи, Африки та Америки.

За матеріалом РИА "Новости".
Новини за темою:
  • У тести шотландських школярів включили питання про смерть Литвиненко
  • Учителі до смерті залякали школярів падінням НЛО
  • Китайський школяр був забитий на смерть у клініці для інтернет-залежних
  • "До Елізи" написали через 40 років після смерті Бетховена?
  • У Пакистані смертники вчинили теракт в університеті
 30.08.2011 16:10
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Козерог (22.12 - 20.01) Козерог (22.12 - 20.01)

Сегодня Козероги почувствуют прилив бодрости и захотят удовлетворить свои амбиции, и этому никто не будет препятствовать. Будьте готовы взять ответственность за принятие решений, но не бойтесь проявлять... далі

Інші гороскопи