Ярослав Яцків: В Україні немає розвитку науки Русская версия

В Україні немає розвитку науки, бо вона здатна тільки на збереження наукового потенціалу. Про це заявив директор Головної астрономічної обсерваторії Національної академії наук України Ярослав Яцків на прес-конференції в інформаційній агенції ГолосUA.

"Якщо наука фінансується з бюджету менше 0,7% ВВП, науки немає, немає прогресу, є деградація. В Україні фінансування науки - 0,4% ВВП. Це не є розвиток науки. Це є просто збереження того наукового потенціалу, який ми маємо", - заявив експерт.

За його словами, науковий потенціал нині зберігся в НАНУ. "І то завдяки людям мого віку — 60 і старше років", - додав Я.Яцків. Він зауважив, що галузевої науки в Україні вже майже немає, а в університетах науковий потенціал дуже невеликий.

"Жоден Президент України, жоден уряд не усвідомлював ролі науки в житті України і не мав певної стратегії розвитку наукової справи. Я був 2 роки в уряді Ющенка заступником міністра освіти та науки України. Якщо ви візьмете обсяги фінансування з бюджету, це були найкращі два роки", - наголосив він.

Я.Яцків зазначив, що проблемою України залишається відтік наукових кадрів за кордон.

За матеріалом ГолосUA.
Новини за темою:
  • Д.Табачник виступає за відміну обов’язкового дубляжа іноземних фільмів українською мовою
  • Студенти України розробили революційну програму CrossView
  • ВНЗ України не даватимуть ліцензій на підготовку не профільних фахівців
  • 18 березня освітяни України обговорять аспекти інновацій в освіті
  • Черкаський інститут пожежної безпеки долучився до благодійної акції "Підтримай Українську армію"
 14.04.2011 12:36
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Козерог (22.12 - 20.01) Козерог (22.12 - 20.01)

Сегодня Козероги будут суперэмпатичны – к каждому будет отклик. Но все же стоит быть с этим поосторожнее, ведь от потока эмоций может и голову закружить. Гороскоп на сегодня для знака Козерога советует... далі

Інші гороскопи