Яценюк вимагає від Генпрокурора розібратися із закриттям шкіл в Донецьку, Макіївці та Торезі Русская версия

Лідер політичної партії "Фронт Змін", народний депутат України Арсеній Яценюк направив Генеральному прокуророві України Віктору Пшонці депутатське звернення відносно закриття п'яти шкіл в Донецькій області.

Звернутися до генпрокурора Арсеній Яценюк пообіцяв у Донецьку 31 березня на зустрічі з батьками і педагогами, які борються проти закриття цих навчальних закладів, повідомили в прес-центрі Донецької облорганізації політичної партії "Фронт Змін".

У повідомленні відзначається, що лідер "Фронту Змін" вимагає, щоб Генеральний прокурор здійснив перевірку рішень Макіївської міськради від 25 березня про закриття загальноосвітніх шкіл №3, №27 і №100, Торезської міськради від 28 січня про закриття школи №27 і Донецької міськради про закриття школи №111.

Місцева влада пояснює необхідність закриття навчальних закладів оптимізацією заради економії бюджетних коштів. Говорять, що закривають незаповнені школи. Але при цьому умови навчання будуть значно погіршені.

Зокрема, прийнято рішення про закриття Макіївської україномовної школи №3, в якій в 1-9 класах сьогодні вчаться 114 дітей. Наповнюваність одного класу в середньому від 12 до 22 учнів. При цьому дітям пропонується переходити в сусідню російськомовну школу - в українські класи їх не візьмуть, бо вони вже зараз переповнені.

У Торезській 27-й школі вчаться 170 дітей. Також при навчальному закладі працює вечірня школа, в якій 60 учнів. Третій поверх школи міська рада віддає в оренду відділенню Харківського політехнічного інституту, де вчаться 220 студентів. Тобто в будівлі школи навчаються 450 осіб при проектній потужності 539 учнів - школа заповнена на 83,5%. Таким чином, вони ніяк не підпадають під визначення незаповнених.

На зустрічі в Донецьку батьки і вчителі розповіли Арсенію Яценюку, що місцева влада практично не йде з ними на контакт або дає формальні відповіді, а то і вдається до тиску на батьків, у тому числі і через представників правоохоронних органів. При цьому школи, в які пропонують перевести дітей, або переповнені, або з іншою мовою навчання, або розташовані далеко: в одному з випадків найближча школа в 10 кілометрах від нинішньої, в іншому - дітям доведеться проходити декілька залізничних переїздів.

У той же час, в рамках "оптимізації" влада чомусь не квапиться скорочувати освітню бюрократію, відзначали педагоги: кількість учнів зменшилася удвічі, а працівників райвідділів освіти стало утричі більше.

Арсеній Яценюк відзначив, що влада планує заощадити 320 мільйонів гривень, закривши 10% шкіл області. У той же час цього року бюджетні витрати на утримання центральних органів влади збільшилися на 5 мільярдів гривень.

Лідер "Фронту Змін" вимагає, щоб генеральний прокурор здійснив перевірку законності ухвалення рішень про закриття кожної з цих шкіл і в разі виявлення порушень були прийняті відповідні заходи і притягнені до відповідальності винні особи.

За матеріалом Остров.
Новини за темою:
  • Мітингуючі біля стін київської мерії вимагають зберегти муніципальні надбавки вчителям на рівні 2008 року
  • МОН вимагає відправити на експертизу авторські програми для початкової школи
  • Президент вимагає від Уряду щорічного зростання видатків на освіту
  • Освітній омбудсмен вимагає МОН надати роз’яснення: що робити, якщо працівник навчального закладу відмовляється вакцинуватись?
  • Профспілка столичних освітян вимагає скасувати наказ Уряду до обов’язкової вакцинації педагогічних працівників
 05.04.2011 12:35
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Рак (22.06 - 22.07) Рак (22.06 - 22.07)

Сегодня Раки почувствуют эмоциональную устойчивость и равновесие, поэтому им захочется провести больше времени с близкими и родными людьми. Старайтесь выражать свои чувства открыто и искренне. Хорошее... далі

Інші гороскопи