У Донецьку об’єднають два ВНЗ Русская версия

Донецький національний технічний університет (ДНТУ) та Університет інформатики і штучного інтелекту (УІШІ) заявили про намір об'єднатися.

У навчальних закладах пройшли конференції трудових колективів. Їх представники проголосували за укрупнення одноголосно. Передбачається, що університет інтелекту увійде до національного технічного в якості підструктури.

Університет інформатики і штучного інтелекту заснований 15 років тому. Викладачі і керівники ВНЗ розповідають, що його створювали буквально з нуля. Тепер тут проходять міжнародні конференції і форуми, працюють 160 викладачів, вчаться 2,5 тисяч студентів.

Рішення про приєднання в ректораті прийняте після того, як тут дізналися про підготовлений у Кабміні новий закон про вищу освіту. Згідно йому в університеті повинні вчитися мінімум шість тисяч осіб. Керівники ВНЗ, щоб збільшити кількість студентів, вирішили укрупнити навчальний заклад за допомогою об'єднання.

"Ми не зможемо у будь-якому випадку так збільшитися. Потрібно ж і багато викладацького складу прийняти. І приміщення. Тому було прийнято рішення про злиття", - сказав ректор Донецького університету інформатики і штучного інтелекту Анатолій Шевченко.

Після ухвалення рішень університет інтелекту стане інститутом штучного інтелекту у складі Донецького національного технічного університету. Збережуть і будівлю, і набір студентів. Викладачі вважають, що така форма злиття побоювань не викликає. Робочі місця їм обіцяють зберегти. А зарплату навіть збільшити. Адже статус національного дає 15 відсотків до окладу.

"У нас ВНЗ маленький, студентське самоврядування дуже хороше. Ми кожного знаємо в обличчя. А там, звичайно, все у великих масштабах. Тому за студентів боїмося", - говорить проректор Донецького університету інформатики і штучного інтелекту Валентина Фурманюк.

У Донецькому національному технічному університеті намір об'єднатися підтверджують, але поки що не коментують. Говорять що після голосування трудових колективів має бути прийняте рішення обласної адміністрації, міністерства освіти і вчених рад ВНЗ.

За матеріалом Юнион.Макеевка.
Новини за темою:
  • Донецький національний університет знаходиться під загрозою руйнування
  • У донецьких ВНЗ можуть звільнити 20% викладачів
  • З отруєнням госпіталізували ще трьох курсантів Донецького юридичного інституту
  • Студент "замінував" школу в Донецькій області
  • У Донецьку прострілили руку студенту-іноземцю
 10.02.2011 12:31
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №9732

Випадковий прикол
Інші приколи