Український проект "Пожежний дирижабль" визнаний найкреативнішим на Всесвітній олімпіаді... Русская версия

У кінці минулого року в столиці Республіки Філіппіни Манілі проходила Всесвітня олімпіада з робототехніки, яка зібрала понад 1 тис. учасників із 22 країн світу.

Вдруге на цих престижних світових змаганнях Україну представляли переможці Всеукраїнської олімпіади з робототехніки – члени технічної студії "Винахідник" Українського державного центру позашкільної освіти Олексій Ткаченко та Єлизавета Шепель (керівник – Гнат Хлєбніков), Євген Діомідов та Владислав Заремба (керівник – Дмитро Кондратенко).

Євген та Владислав підготували масштабний проект робота-дирижабля, який патрулює пожежонебезпечні туристичні зони. Робот, що керується ручним пультом, оснащено відеокамерою, дані з якої транслюються в режимі он-лайн на базову станцію. Посадка дирижабля здійснюється в автоматичному режимі за допомогою лазерного променя. Завдяки технологічній довершеності, сміливим програмним рішенням та можливості реалізації проекту в практику діяльності відповідних служб проект здобув головний приз Всесвітньої олімпіади з робототехніки – кубок "Найкреативніший робот".

Цією перемогою українські школярі підтвердили провідні позиції нашої держави серед технологічно розвинених держав світу.

За матеріалом МОН Украины.
Новини за темою:
  • "Teraz Wroclaw" в українських Центрах європейської інформації
  • "1+1 медіа" запускає проект для школярів "Подорож у телевізійне Задзеркалля"
  • "Золотий резерв" Університету банківської справи НБУ визнаний кращим корпоративним журналом України
  • "Комментарии:" запускають дослідницький проект "Ідеї для України"
  • "Ми побачили величезну силу та хоробрість українських вчителів та українського народу", - Ренді Вайнгартен
 13.01.2011 17:10
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Водолій (21.01 - 18.02) Водолій (21.01 - 18.02)

Сегодня Водолеи могут почувствовать упадок сил в начале дня, но не переживайте – восстановиться получится очень быстро. К вечеру захочется свободы творчества, креатива и самовыражения. Поддайтесь... далі

Інші гороскопи