Донецькі журналісти поскаржилися Генпрокуратурі на адміністрацію ДонНУ Русская версия

У прокуратурі Донецької області офіційно зареєстровано заяву дев'яти журналістів, які звинувачують керівництво Донецького національного університету у перешкоджанні їхній професійній діяльності.

Представники ЗМІ заявляють, що під час виборів претендента на посаду ректора ВНЗ адміністрація університету обмежувала працівників медіа в правах на вільне отримання інформації.

Спочатку деякі журналісти не були допущені на офіційну зустріч заступника міністра освіти Євгена Суліми зі студентами - делегатами конференції трудового колективу. Після служба охорони ДонНУ, посилаючись на розпорядження керівництва, не допускала представників преси в зал, де виступали кандидати, а також у хол другого поверху, відведеного під "виборчу дільницю".

"Дії посадових осіб містять ознаки злочину - "умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів" (ч.1 ст. 171 Кримінального кодексу України)", - вважають автори заяви.

Під документом, спрямованим прокурору області Володимиру Гальцову, підписалися кореспонденти газет "Дзеркало тижня", "Голос України", "Газета по-донецьки", "Салон Дона і Баса", інформаційного агентства УНІАН, телеканалу СТБ, інформаційно-аналітичного сайту "ОстроВ" та ін.

Нагадаємо, переможцем на виборах претендента на посаду ректора став завідувач кафедрою "Економічна кібернетика" Юрій Лисенко. Його опонент - призначений Табачником в.о. ректора Петро Єгоров - не набрав 30% голосів, необхідних для потрапляння до переліку претендентів. Таким чином, у кадрову комісію Міністерства освіти і науки, молоді та спорту подана лише одна кандидатура майбутнього ректора ДонНУ.

У середу, 15 грудня, ЗМІ повідомили про проведення обшуку співробітниками УБОЗ у квартирі нового ректора університету.

За матеріалом Дзеркало тижня.
Новини за темою:
  • "Студентський референдум" журналісти вивели на чисту воду
  • 11 грудня відбудеться майстер-клас від УКУ "Політична журналістика: український контекст"
  • 11 лютого Києво-Могилянська бізнес-школа проведе зустріч з бізнес-спільнотою Донецька
  • 11 травня відбудеться День відкритих дверей у Школі журналістики Українського католицького університету
  • 11-12 квітня відбудеться семінар "Школа соціальної журналістики. Як писати про освіту"
 16.12.2010 19:28
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Козерог (22.12 - 20.01) Козерог (22.12 - 20.01)

Сегодня Козероги почувствуют прилив бодрости и захотят удовлетворить свои амбиции, и этому никто не будет препятствовать. Будьте готовы взять ответственность за принятие решений, но не бойтесь проявлять... далі

Інші гороскопи