Уряд оприлюднив новий список платних послуг у ВНЗ Русская версия

Кабінет міністрів України оприлюднив зміни до Переліку платних послуг у ВНЗ та інших освітніх установах. Із переліку повністю виключено шість пунктів, зокрема пункт про плату за проведення пропущених без поважних причин лабораторних занять для студентів та здачі академрізниці у разі переведення студента до іншого ВНЗ.

Відповідну постанову опубліковано в "Урядовому кур’єрі" 19 жовтня.

Зміни до постанови стосуються також пунктів про платний доступ до мережі Інтернет: віднині платитимуть за мережевий доступ лише особи, які не працюють і не навчаються у навчальному закладі. Студенти також не платитимуть за понаднормові навчальні години.

Загалом змінами було повністю виключено шість пунктів із Переліку, тим самим скасовано можливість ВНЗ встановлювати платню за:

1. Проведення пробного ЗНО.

2. Здійснення підсумкового контролю під час переведення студента, курсанта з одного ВНЗ до іншого в разі наявності відмінностей у навчальних планах і поновлення на навчання студента, курсанта, який був відрахований, за умови самостійного вивчення ним дисциплін (предметів).

3. Проведення лабораторних занять для студентів, курсантів у разі, коли такі заняття пропущені без поважних причин.

4. Надання у користування документів з читальних залів та відділів зберігання фондів понад установлені навчальними закладами строки, зокрема у неробочий час (вечірні та нічні години, вихідні, святкові дні, канікули).

5. Вилучення та реалізація частини бібліотечного фонду, що не використовується, дублетних документів, надання у користування документів на заставній та компенсаційній основі (у разі обслуговування користувачів, які не навчаються і не працюють у відповідному навчальному закладі; перевищення встановлених навчальним закладом строків користування, втрати або заподіяння користувачами бібліотеки шкоди документам).

6. Видача архівних довідок, витягів з навчальних планів, адміністративних довідок особам, які від'їжджають за кордон.

Нагадаємо, 12 жовтня в Україні відбулися масові студентські акції протесту проти постанови уряду про встановлення платних послуг серед ВНЗ, серед яких – платні відробки пропущених занять.

Чинний Перелік платних послуг державних і комунальних ВНЗ

За матеріалом Zaxid.net.
Новини за темою:
  • П.Полянський: Новий законопроект "Про вищу освіту" консервує радянську систему
  • Лілія Гриневич: Уряд кулуарно приймає рішення про реорганізацію ВНЗ
  • За програмою "Освіта столиці. 2006-2010 рр." маленькі кияни побачать 29 нових підручників
  • В Україні провели дослідження зарплатних очікувань молодих фахівців
  • До Єдиної інформаційної мережі підключили нові установи освіти Харківщини
 20.10.2010 17:09
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №5591

Випадковий прикол
Інші приколи