Анатолій Кузьмінський: Серйозні проблеми чекають ВНЗ наступного року Русская версия

Нинішні темпи вступної кампанії б'ють всі рекорди. А наступного року ВНЗ чекає серйозна проблема - брак випускників в черкаських школах. Про це стало відомо під час прес-конференції за участю ректорів черкаських ВНЗ, яка відбулася в Черкаському прес-клубі.

"Люди злякалися 12-річної освіти - і випускники 9-х класів кинулися масово забирати документи, щоб поступити в коледжі або технікуми, аби не сидіти три роки за партою, а отримати за цей час професію, якою можна заробляти на життя. І це правильно - чим раніше людина стане самостійною і зможе заробляти свій шматок хліба - тим краще, - так прокоментував останні реформи системи освіти ректор Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького (ЧНУ) Анатолій Кузьмінський. - Я не бачу принципової різниці в тому, скільки років вчитися - головне, щоб це було стабільно, без змін. Крім того, важливо не збільшувати шкільні програми і не перенавантажувати дітей за принципом "якомога більше і все підряд". Важливо, щоб освіта найшвидше ставала профільною".

За словами Анатолія Кузьмінського, серйозні проблеми чекають на ВНЗ наступного року. 50% студентів ЧНУ - випускники черкаських шкіл, 49% - шкіл області, 1% - інших областей. Цього року черкаські школи випустили до 3000 майбутніх студентів, наступного року їх буде всього 380.

Цього року на Черкащині було 10500 випускників одинадцятих класів, в наступному ж їх буде лише 6000. Причиною є демографічна ситуація. А ВНЗ доведеться звільняти викладачів (ЧНУ прогнозує скорочення 60-70 ставок) і вже зараз починати об'єднувати кафедри, факультети та групи.

За матеріалом City.ck.ua.
Новини за темою:
  • PISA: чверть українських підлітків не знають про глобальні проблеми людства
  • Вступ 2018: які новації чекають на закарпатських абітурієнтів
  • Які три головні проблеми вчителів?
  • З якими проблемами стикаються шкільні психологи
  • МОН висловило щирі співчуття з приводу передчасної смерті Павленка Анатолія Федоровича
 24.07.2010 12:03
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Анекдот

Летит самолет.
Один пассажир причитает:
-Ой, мне плохо-о! Ой, щас стошнит!
Сосед по креслу:
- А вы вот эту кнопочку на потолке нажмите!
Мужик:
-Нажал. Ну и что?
Сосед:
-Ну вот. У стюардессы зажглась лампочка.
Мужик:
-Твою маму! Мне хреново! Мне плохо! Меня щас стошнит! А она, сука,
сама себе свет включить не может?!

Інші анекдоти