Український фізіолог Платон Костюк увійшов до когорти найвизначніших вчених XX століття Русская версия

Український фізіолог Платон Костюк увійшов до когорти найвизначніших учених XX століття. Він вивчав нейрофізіологію, молекулярну біологію, клітинну біофізику.

Платон Костюк здійснив кілька наукових відкриттів світового рівня, які дозволили краще зрозуміти механізм роботи нервової системи людини. Так, вперше у світовій науці Костюк розробив методику внутрішньоклітинного діалізу нервової клітини і застосував її для дослідження мембранних і молекулярних механізмів клітин.

У 42 роки вчений став директором Інституту Національної академії наук України і був останнім Головою Верховної Ради, тоді ще УРСР, з 1985 до 1990-го року.

Кабінет Міністрів України розпорядженням №1012-р від 12 травня 2010 року доручив виділити 30 тис. грн на поховання Платона Костюка, що помер 10 травня. Він буде похований на Байковому кладовищі у Києві.

Уряд також доручив Київській міській держадміністрації забезпечити спорудження на могилі П.Костюка надгробку вартістю до 8 тис. грн.

Згідно з рішенням Кабміну, вдова Людмила Костюк отримає допомогу у сумі 5 тис. грн.

Національній академії наук доручено подати до кінця II кварталу 2010 р. Міністерству фінансів, Міністерству економіки і Державному казначейству звіт про використання виділених коштів.

За матеріалом ICTV.
Новини за темою:
  • "Teraz Wroclaw" в українських Центрах європейської інформації
  • "Ми побачили величезну силу та хоробрість українських вчителів та українського народу", - Ренді Вайнгартен
  • 1 грудня розпочинається IV Всеукраїнський відкритий марафон з української мови
  • 1 листопада у Львові відбудеться піша хода до Меморіалу Українським Січовим Стрільцям
  • 1 червня відбудеться Всеукраїнський онлайн-захід із безпеки до Міжнародного дня захисту дітей
 26.05.2010 11:06
 

http://huppa-kombi.ru детская одежда huppa.

huppa-kombi.ru

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Телець (21.04 - 20.05) Телець (21.04 - 20.05)

Сегодня Тельцы могут ощущать внутреннюю уверенность и стабильность. Этот день идеально подойдет для реализации своих целей и планов на будущее. Постарайтесь использовать эту энергию, чтобы продвигаться... далі

Інші гороскопи