Мінрегіонбуд пропонує сільським вчителям жити у школах Русская версия

Міністерство регіонального розвитку та будівництва України (Мінрегіонбуд) пропонує Уряду споруджувати житло для сільських вчителів у комплексі зі школами. Про це повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба.

За словами В.Яцуби, цьогоріч, завершуючи будівництво шкіл з високим ступенем готовності, у комплексі з ними можна споруджувати 2-4 поверхові житлові будинки: "Це, щонайбільші 16-квартирні будинки, які ми пропонуємо споруджувати за сучасними технологіями, наприклад, з використанням легких індустріальних конструкцій, ніздрюватого бетону тощо. Їхня планувальна структура, як передбачається, відповідатиме нормам житла соціального призначення: однокімнатні квартири – до 30 кв. м та двокімнатні – до 45 кв. м загальної площі".

Вартість 1 кв. м такого житла, як пояснив міністр, складатиме близько 3900 грн.

Споруджувати житло для вчителів, за словами Яцуби, відомство пропонує на території діючих та тих, що будуються, навчальних закладів або на виділених органами місцевого самоврядування земельних ділянках в межах населених пунктів.

"Мінрегіонбуд готовий забезпечити будівництво житлових будинків загальною площею до 500 кв. м проектною документацією, спростити дозвільні процедури для такого будівництва. Ці проекти не потребуватимуть комплексної державної експертизи та надання дозволу на виконання будівельних робіт", – зазначив Яцуба.

Фінансування такого будівництва, як пояснив очільник Мінрегіонбуду, може здійснюватися за рахунок коштів, що будуть передбачені у державному бюджеті на соціально-економічний розвиток регіонів та на забезпечення житлом, у тому числі – доступним, окремих категорій громадян, на умовах обов’язкового співфінансування з місцевих бюджетів.

"У листі Мінрегіонбуду, адресованому Прем’єр-міністру України Миколі Азарову, ми звернулися також з проханням розглянути можливість визначення у Державному бюджеті України на 2010 рік окремої бюджетної програми на забезпечення житлом педагогічних працівників", – додав Яцуба.

За матеріалом Кіровоград.proUA.com.
Новини за темою:
  • Мітингуючі біля стін київської мерії вимагають зберегти муніципальні надбавки вчителям на рівні 2008 року
  • Жителі Праги проти встановлення у них пам’ятника Тарасу Шевченку
  • Україна подовжить членство у Європейській організації ядерних досліджень на 2018 рік
  • Кіровоградських учнів переконуватимуть жити і працювати в Україні
  • Запрошуємо до участі у І Всеукраїнському конкурсі дитячо-юнацької творчості "Чиста вода - основа життя"
 02.04.2010 15:51
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №9082

Випадковий прикол
Інші приколи