1 квітня - День сміху! Русская версия

1 квітня - День сміху!
Сьогодні жителі планети Земля відзначають День Сміху. Перші згадки про день на честь Бога сміху відносяться до Стародавнього Риму.

Є версія, що в давнину цей день вважався днем пробудження домового. Щоб його умастити, домочадці готували смачні страви, а також веселі видовища і розиграші. З часом про домового забули, а традиція жартувати, розігрувати і обманювати залишилася. Як залишилася приказка - першого квітня нікому не вірять.

Традиція першоквітневих жартів і розиграшів в Європі з'явилася в XVI столітті. У Франції в 1564 році Карл IX видав указ, що приписував перенести Новий рік з 1 квітня на 1 січня. Деякі люди продовжували справляти новий рік першого квітня і над ними жартували, даруючи їм порожні подарунки. Сонце в цей час знаходилося в сузір'ї Риб. C тих часыв забавні витівки у Франції стали називати "квітнева риба".

Коли і ким це свято було завезене до нас точно не відомо, але у творах багатьох письменників і поетів з кінця XVIII століття з'являлися рядки про першоквітневі розиграші.

1 квітня 1957 року компанія "Бі-Бі-Сі" запустила в ефір повідомлення про небувалий урожай макаронів в Швейцарії. Кадри демонстрували роботу селян, що збирають на полях варені макарони. До редакції надходило багато листів з проханням вислати розсаду. І лише кілька осіб з розгубленістю зізнавалися, що раніше думали: макарони виготовляють з муки.

Сьогодні найвідоміші розиграші вже класифіковані в список 100 першоквітневих жартів всіх часів, серед яких: падіння Пізанської башти, фоторепортаж про пінгвінів, що літають, приземлення НЛО в Лондоні, перехід на десяткову систему виміру часу, зміна числа Пі з 3.14 на 3.0.

На перше квітня жартують всі, так що будьте насторожі. З 1 квітня!

За матеріалом Освітній портал.
Новини за темою:
  • Міська влада Рівного надасть стипендії 19 студентам
  • У Рівному розпочалися професійні змагання студентів-меліораторів
  • Дніпропетровські студенти будують екологічно чисте село
  • Донецькі студенти відкриють в Євпаторії кемпінг у форматі Євро-2012
  • Кращі студенти ЗНУ отримають ректорські стипендії
 01.04.2010 10:56
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №7429

Випадковий прикол
Інші приколи